VBAG-Blauw
EFD

Electro Fysiologische Diagnostiek

Hierbij meet de mesoloog met een geavanceerd meetapparaat, ongeacht de klachten, ca. 80 - 100 meridiaanpunten op handen en voeten (zonder naalden) die informatie geven over het functioneren van de organen. Hierbij wordt huidweerstand gemeten. Elk punt staat in relatie met een orgaan of een deel daarvan. Met de gevonden dysfuncties wordt in relatie tot de klachten van de persoon een behandelplan opgesteld.

  • In het oude China had men ontdekt dat lichamelijke problemen verholpen konden worden door bepaalde punten op het lichaam te stimuleren. Deze punten worden acupunctuurpunten genoemd. Stimulatie van deze punten zetten het orgaan aan om beter te werken.
  • Elk acupunctuurpunt staat kennelijk in verbinding met een bepaald orgaan. Het is mogelijk om de acupunctuurpunten die bij een orgaan horen dmv een lijn te verbinden. Dit heet een meridiaan. Alle meridianen beginnen of eindigen op handen en voeten.
Meridianen op de hand
  • De mesoloog meet met een weerstandsmeter of organen hun taak goed uitvoeren (huidweerstand). Zolang organen goed functioneren geven zij een normaalwaarde aan; bij een verminderde functie (dysfunctie) kan de mesoloog eventueel uittesten wat de oorzaak kan zijn
Meetapparaat
Meetpunt op de hand
Meetpunt op de voet
Meten geschiedt op de behandelbank
[Welkom] [Betekenis] [Welke klachten?] [Werkwijze] [Lichaamlijk onderzoek] [Pols Tong] [EFD] [Contact/Tarief] [Route] [Verzekering] [Wie ben ik] [Voorbeelden 1] [Voorbeelden 2] [Folder Mesologie]