VBAG-Blauw
Praktijk Voorbeelden

PDD-NOS (Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified)

Meisje 10 jaar heeft testen ondergaan en daar is bij haar PDD-NOS (persatieve  ontwikkelingsstoornis) uitgekomen. Na een zeer heftige periode in haar  gezin werden bij haar naast tekortkomingen in de sociale interactie ook  tekortkomingen in de communicatieve vaardigheden vastgesteld. Ze wilde  niet meer aangeraakt of geknuffeld worden.

In het eerste consult bleken er afwijkingen in het functioneren van haar  bijnieren, waardoor zij wat futloos, gebrek aan energie en  prestatiedrang vertoonde. Tevens was haar bloedglucose uit balans met  gevolgen voor de lever-galfunctie en darmvertering.

Bij het tweede consult, na twee maanden, bleek dat ze beter sliep,  vrolijker was bij het opstaan. Soms had ze huilbuien, maar nu met  aanwijsbare reden. Ze kwam er ook sneller uit en kon zich laten  troosten. Ze was meer naar buiten gericht.

Bij het derde consult, na ongeveer 3 maanden, bleek zij weer een terugslag  te hebben. Ze was minder vrolijk bij het opstaan, was wat meer vermoeid. Haar suikerspiegel moest nog goed ondersteund worden. Ook moesten de  leefregels aangepast worden door meer rust in te bouwen 's avonds.

Bij het vierde consult na ruim 3 maanden ging het een stuk beter. Slapen en opstaan gingen goed. Ook het leren op school ging nu goed. Inmiddels  heeft ze ook vriendinnen. Voor zichzelf opkomen moest ze nog wat beter  leren. Er wordt afgesproken over een half jaar weer te checken.

Inmiddels was zij aan het puberen en ongesteld geworden. Dit gaf maandelijkse  hoofd- en buikpijnklachten. Er moeten een paar kleine puntjes  bijgestuurd worden. Na een half jaar wordt de medicatie nog een keer  herhaald. Na een jaar gaat het nog steeds goed, een paar afwijkende  meetpunten worden weer even bijgestuurd.

Er wordt afgesproken, indien gewenst, elk half jaar een controle uit te voeren.

Acne rosacea (Huidklachten)

Vrouw heeft 3 jaar geleden acne rosacea gekregen. Dit uit zich vooral in roodheid en pukkels in haar gezicht. Ze reageert waarschijnlijk ook op bepaalde voeding. Haar darmen spelen regelmatig op.

Na het eerste consult na een tijdje de uitgemeten middelen gebruikt te hebben zijn haar darmen rustiger en voelt zij zich prettig. Ze moet wel goed op de voeding letten bv. tomaten, noten. Bij de meting tijdens het tweede consult geef ik het advies om naast de uitgemeten middelen producten met nikkel tijdelijk weg te laten. Bij het derde consult gaat het met de huid en darmen best goed. Ook in Spanje op vakantie heeft ze geen last van zon, hitte en de vertering. Ze heeft een goede balans gevonden en komt elk jaar even terug voor een check-up.

Zwanger

Echtpaar met een kinderwens kwam in mei 2010 in de praktijk. De zaadkwaliteit van de man bleek onvoldoende om zijn vrouw zwanger te laten worden. Bij de vrouw waren geen bevindingen geconstateerd. In september was al wel IVF gepland, maar de man wilde toch behandeld worden. Na twee consulten bleek in september bij ingaan van het traject IVF zijn zaad 4x beter van kwaliteit. Inmiddels in november bij het derde consult bleek de vrouw 7 weken zwanger. Beide teruggeplaatste eitjes waren bevrucht en een tweeling bleek op komst.

Heel erg moe

Vrouw komt met de wens om af te vallen en is heel erg moe. Het eerste consult weet ze absoluut niet meer wat zij wel of niet eten kan en elk grammetje telt. Haar gezicht is opgezwollen en haar buik opgeblazen. Bij haar menstruatie werd zij heel erg agressief en gooide met het servies. Haar man en kinderen moesten het elke maand ontgelden. Na het derde consult is ze niet meer aangekomen en begint ze af te vallen. Haar menstruatie gaat nu prima zonder wanklank. In haar omgeving krijgt ze steeds meer positieve complimenten, dat ze er zo goed uitziet. Ze is heel blij met het resultaat en heeft weer heel veel energie en ook haar omgeving is ook blij.

[Welkom] [Betekenis] [Welke klachten?] [Werkwijze] [Contact/Tarief] [Route] [Verzekering] [Wie ben ik] [Voorbeelden 1] [Voorbeelden 2] [Folder Mesologie]